Director Web A Bad Idea: Noutati DVDrip

A Bad Idea

O idee buna imi vine dupa zece idei proaste

Noutati DVDrip

Ca sa ajungem la un punct de plutire va trebui sa mentionez toate filmele bune, care merita vazute si care au aparut din noiembire pana acum. Oricum numele vor fi in engleza pentru ca la noi acel cineva care traduce titlul este un cretin dornic sa faca praf un film bun inca din poster.
The Rebound, o comedie simpaticuta avand-o in rolul principal pe Catherine Zeta Jones. Zetuta, divorteaza de sotul infidel si se muta impreuna cu cei doi copii la oras unde se indragosteste de dadaca, un tinerel de numai 20 si un pic de ani. Relatia lor, una imorala din punctul prietenilor, are urcusuri si coborasuri dar, cum peste tot dragostea invinge...cei doi NU vor ramane impreuna. Aaa, stai ca asta e in alt film.
Inglourious Basterds, filmul lui Tarantino cu Brad Pitt in rolul principal este mai mult o comedie sci-fi pentru ca
soarta razboiului este alta decat ceea ce stim noi din cartile de istorie. Spun asta pentru ca razboiul pe care il prezinta el in film si vorbim despre Al Doilea Razboi Mondial, este un fel de "Happy ending". La Tarantino tot nazistii sunt pedepsiti cu varf si indesat. Daca la sfarsitul filmului apucati sa va intrebati : Oare asa a fost? Stai sa caut pe wikipedia", nu va bateti capul. Nu uitati ca vorbim de Tarantino nu de Steven Spielberg si "Salvati soldatul Rayan" acolo unde exista un sambure de adevar. Oricum filmul este foarte bun, te tine in priza tot timpul. Daca s-ar decerna un premiu Oscar pentru cel mai malefic personaj, Christoph Waltz in rolul colonelului SS Landa ar castiga fara oponenti.

Carriers este varianta nefericita a unei epidemii fara vaccin. Intr-o lume decimata de un virus care se ia foarte usor de la o persoana la alta, patru tineri vor sa strabata America pentru a ajunge intr-un loc unde cred ei ca vor fi feriti de pericole. Am uitat sa precizez ca filmul este un thriller cu tente de horror, deci orice sfarsit fericit nu e fericit pentru toti. In film joaca si Chris Pine, capitanul "nu stiu cum il mai cheama" din Star Trek.

Zombieland
sau varinta comica dupa Carriers. Filmul asta desi a aparut inaintea lui Carriers la diferenta de cateva saptamani este varianta trasa parca la xerox. Ca sa fac o paranteza, luna trecuta am vazut atatea filme despre o posibila epidemie incat acum ma spal pe maini dupa ce ma spal pe maini. Spun asta pentru ca nu vazusem Shaun of dead, o comedie bitanica de prin 2005 si 28 weeks Later, continuarea horrorului (tot britani
c) After 28 days. Britanici chiar fac filme bune. Bun sa trecem mai departe. In Zombieland, 4 persoane vor sa ajunga intr-un loc unde cred ele ca vor fi ferite de pericole. Am mai scris asta? Pe bune, vizionati filmele si vorbim dupa. Singura diferenta e ca in Zombieland infectatii se transforma in zombie, logic, in timp ce in Carriers, infecatii se transforma in cadavre. In film alaturi de Woody Harrelson joaca si Jesse Eisenberg si un pic in propriul rol Bill Murray.

Planet 51 si Cloudy With a Chance of Meatballs doua filme de animatie pentru tot poporul. Oricum de la o vreme targetul filmelor de animatie este din ce in ce mai ridicat. Spun asta pentru ca glumele, unele si cu substrat sexual, nu pot fi intelese toate de cei mici.
In Planet 51 locuitorii verzi ai unei planete indepartate traiesc cu paranoia unei invazii extraterestre. Paranoia lor devine reala in momentul in care astronautul Baker ajunge pe suprafata planetei lor. Micii verzulii au impresia ca oamenii vor sa ii hipnotizeze si sa le manance creierii. Si de aici incepe circul. Autoritatile il vanzeaza pe omul care incearca si el sa ajunga cu siguranta acasa. Se merita vazut mai ales datorita nivelului de prostie de care dau dovada autoritatile de pe Planeta 51. Oare asa de proaste sunt si ale noastre? In Cloudy With a Chance of Meatballs, sau Sta sa Ploua cu Chiftele (in sfarsit un titlu bun), un cercetator descopera din greseala cum sa ploua cu mancare. E un film bunicel, pentru toata familia, dar care merita vazut doar la cinema in 3D.

2012 este unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, regizat intr-un Pentium 5 de acelasi tip care a facut si Independence Day. Ma asteptam ca in loc de 2012 titlul sa fie "Semnalul de alarma", "Mostenirea Mayasilor", "Anul fatal" sau chiar "Anul de dupa 2011", orice era posibil. Din punctul meu de vedere, dupa ce am vazut filmul, prima data la cinema si apoi pe R5 ul lansat de rusi, cred ca s-a exagerat putin la capitolul efecte speciale. Cred ca este prima oara cand sunt nemultumit de atatea efecte speciale. De ce spun asta? Pai, cand se petrece dezastrul in oras exista asa de multe detalii incat nu iti poti da seama exact ce se intampla acolo. Alta aberatie sunt navele de salvare. Nu dau mai multe detalii pentru cei care nu l-au vazut, dar sa te lovesti cu nava de Everest mi se pare culmea navigatiei. Poate sunt rautacios, dar per ansamlu filmul se merita vazut. Desi prezinta un posibil dezastru nimicitor, uneori replicile actorilor ies din tipare cu cateva glume bine plasate.

The Blind Side sau cum sa treci pe primul loc in fata lui New Moon, cu un scenariu din faptele reale. The Blind Sinde, al treilea film pe anul asta a Sandrei Bulock, dupa The Proposal si All About Steve, este o drama demna de Oscar. Actrita ia in grija un tanar afro-american, suprapond
eral si analfabet care provine dintr-o familie de 13 frati. Indrumat de noua familie baiatul ajunge sa fie un copil bun la scoala dorindu-si sa se inscrie la colegiu si sa joace fotbal american. Nu este genul de drama care sa te faca sa termini 2 pachete de Zewa dar stiind ca este inspirata din viata reala, te atinge la suflet. Te face sa intelegi lumea altfel de cum este prezentata in scenariile inventate de o "minte", care nu au trecut prin greutati decat cand au trebuit sa se dea jos din masina sa bage benzina in rezervor.

Ultimul film care merita amintit este Law Abiding Citizen. Desi nu am facut engleza in scoala imi dau seama ca titul se refera la un om care respecta legea, poate doar si ironic.In schimb
la noi filmul a fost tradus ca "Motivat sa ucida". Traducerea are legatura cu filmul dar nu are legatura cu substratul. Gerard Butler joaca rolul unui barbat a carei familie a fost ucisa de niste hoti. Fiindca justitia a fost ingaduitoare cu criminalii, barbatul hotaraste sa isi faca singur dreptate dar mai ales sa schimbe sistemul juridic. Desi seamana ca o combinatie intre Saw si Tacerea Mieilor filmul se desprinde de restul scenariilor prin actiune, jocul actorilor, dar si prin final.
Mai tarziu sau "mai maine" o sa postez si despre experienta 3D de la Avatar, Ca sa nu va tin in suspans, ar fi bine sa il vedeti cat ruleaza la cinema.

1 comentarii:

Anonim 19 decembrie 2009 la 17:40  

in sfarsit :)

Trimiteți un comentariu

Directoare WEB

SEO Romania Director web publicitate online, web design si promovare pe internet